Preț: 3.50 Lei
Stoc: În stoc
Cod produs: B006
Gramaj: 500g
Tărâțele de grâu au numeroase proprietăți medicinale: reglează digestia, sunt emoliente, în special pentru stomac și intestine, laxative, nutritive, reconfortante, remineralizante, tonic general.
Tărâţele de grâu sunt un fortifiant natural, care ajută la îmbunătăţirea digestiei şi revigorează organismul prin aportul de substanţe nutritive, fără contraindicaţii sau efecte secundare notabile. Datorită proprietăţilor remineralizante, laxative, antimicrobiene şi antiinflamatoare dovedite, o cură cu tărâţe de grâu, urmată timp de una-două luni, este o soluţie naturală pentru probleme de sănătate precum anemie, epuizare fizică şi psihică, constipaţie, flebite şi tromboflebite, litiază biliară şi colite.
Tărâţele de grâu sunt de fapt coaja exterioară a bobului de grâu, care de regulă se elimină în procesul obţinerii făinii. Această coajă, atunci când este proaspătă, este o sursă de nutrienţi: vitamine, minerale, celuloză, carbohidraţi şi aminoacizi esenţiali. Printre vitaminele conţinute de tărâţele de grâu, cele mai importante sunt cele din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), betacarotenul, vitaminele D, E şi PP. Acest tonic general este şi un izvor de minerale de care organismul are nevoie: fosfor, magneziu, sodiu, calciu, zinc, potasiu, seleniu, cupru, iod şi bor.
Condiții de păstrare: A se păstra în spații curate, uscate, răcoroase și bine aerisite.
Grâul este măcinat la viteză redusă în moara cu pietre, apoi este cernut printr-o sită mică, obținându-se astfel tărâțele fine.
A se păstra în spații curate, uscate, răcoroase și bine aerisite.
Tărâțele pot fi consumate ca atare, adăugate în iaurt, lapte, supe, în pâine și diverse aluaturi.